| 
 Recept Bladerdeeg(basisrecept)
 500 gr bloem500 gr boter10 gr zout250 gr water    Reken voor elk in recepten vermeld plakje bladerdeeg op 50 gram
eigengemaakt        Bereiding:
Vorm van 400 gr van de boter op folie een vierkante plak van ongeveer 20 x 20 cm en leg deze plak
10 minuten in de koelkast.Zeef de bloem en voeg water, zout en 100 gr in stukjes gesneden boter toe. Kneed
tot een soepel deeg. 5 Minuten afgedekt laten rusten. Rol het deeg uit tot een plak van 30 x 30 cm
en leg de plak boter erop. Vouw het deeg over de boter dicht.* Rol de plak, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een dikte van 8 mm en vouw de lap in drieën. Draai de plak een kwartslag en rol weer uit
tot 8 mm dikte, herhaal dit nog een keer. Let erop dat de plak niet
vastplakt aan het werkblad. Leg het gevouwen deeg minimaal 30 minuten in
de koelkast.* Herhaal
de procedure tussen de * * nog twee keer. Het
deeg kan nu verwerkt of ingevroren worden.  |